Det småländska rekryteringsbolaget Inpeople expanderar och öppnar nytt kontor i Kristianstad. Etableringen beräknas skapa ett 40-tal arbetstillfällen under det kommande halvåret.

Inpeople startades i Växjö och har under sina tio år på marknaden haft en stark tillväxt. Efterfrågan på nischade premiumtjänster inom rekrytering och personaluthyrning har ökat och idag har företaget över 200 anställda. Nu väljer Inpeople att stärka sin position i sydostregionen genom att öppna ett nytt kontor i Kristianstad. Etableringen förväntas skapa ett stort antal arbetstillfällen redan under det första halvåret.

– Vi har redan från start ett behov av att nyanställa 20 personer. Efterfrågan finns idag främst inom produktion och logistiksektorn, men vi räknar också med att växa brett på tjänstemannasidan under 2019, säger Niklas Jullesson, affärsutvecklingschef på Inpeople.

Inpeople skiljer sig från andra företag i branschen eftersom deras arbete fokuserar på tätt samarbete med kunderna och ett långsiktigt engagemang. Företaget är noga med att bygga upp starka relationer med sina samarbetspartners för att på så sätt kunna leverera bra och trygga resultat. En strategi som självklart även kommer att genomsyra det nya kontoret.

– Vårt unika koncept ligger helt rätt i tiden, våra kunder ser stora utmaningar i sin personalförsörjning och där bidrar vi med nya sätt att tänka och agera, berättar Christoffer Petrén, vd på Inpeople.

Den 23 september öppnas dörrarna till kontoret i Kristianstad. Redan innan den officiella starten har Inpeople fått ett positivt mottagande från näringslivet och efterfrågan på kompetens är stor.

– Vi har länge uppmärksammat att näringslivet i regionen är på tå och går starkt. Beskedet om vår etablering har genast gett ringar på vattnet och jag ser positivt på framtiden, avslutar Niklas Jullesson.

Läs mer om expanderingen i Kristanstadsbladet.