Inpeople ger stabilitet till näringslivet under Coronakrisen

Inpeople får många frågor just nu om hur man ska hantera kortsiktiga behov som kan uppstå på arbetsplatsen till följd av Coronaviruset. Många är oroliga för effekterna av minskad orderingång medan andra snarare upplever att det blivit mer att göra nu när det ofta råder besöksförbud, hemarbete, inställda möten och höga sjuktal.

Här nedan listar vi de vanligaste frågorna som våra kunder har just nu, samt våra svar:

Vi har fortsatt mycket att göra, men många är hemma sjuka just nu. Kan Inpeople hjälpa oss tillfälligt med extra personal?
Ja, absolut. Inpeople har en av regionens största personalpooler, redo att hjälpa dig hålla produktionen igång. Hör av dig så pratar vi mer om vilka utmaningar ni står inför just nu.

Vi är oroliga över kostnaden för sjukfrånvaro, om vi dessutom tar in extra personal nu?
Staten slopar karensdagen och betalar sjuklönekostnaderna under april och maj. Det betyder att du som kund endast betalar för arbetad tid när du väljer att ta in en ersättare vid ordinarie personals frånvaro, eftersom sjuklönekostnaden blir obefintlig just nu. Läs mer om regeringens krispaket för näringslivet

Mitt företag har infört besöksförbud, men vi måste anställa nya medarbetare, hur gör vi nu?
Inpeople har full produktionstakt och via våra smarta digitala strategier kan vi fortsätta träffa kandidater till ditt företag även när besöksrestriktioner råder. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Vi har ett ökande behov av personal och tänkte anställa under våren, men just nu vet vi inte om vi vågar anställa alls. Vad är Inpeoples rekommendation kring detta?
Många företag väljer just nu att hyra in personal för att behålla en flexibilitet i organisationen om virusutbrottet blir långvarigt. Ett klokt beslut just nu kan vara att börja med att hyra in personal, för att sedan erbjuda anställning i egen regi när omvärldsläget åter är stabilt.

Hur gör andra företag just nu gällande rekrytering?
Flera av våra kunder är mitt uppe i rekryteringsprocesser just nu och dessa fortlöper enligt plan. Det är fullt möjligt att starta upp och fullfölja en rekrytering även om man föredrar restriktiva metoder kring fysiska möten. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.