Inpeople når historiskt omsättningsrekord, ökar till 300 medarbetare och fortsätter nyanställa under 2019

Det Växjöbaserade rekryteringsbolaget Inpeople växer kraftigt och redovisar en omsättningsökning på hela 50% för 2018. Tillväxttakten i inledningen av året är fortsatt hög och många nyanställningar väntar nu runt hörnet.

Inpeople startades i Växjö och har under sina nio år på marknaden hjälpt hundratals företag och organisationer med tjänster inom HR, vilket har lett till en kontinuerlig och stark tillväxt.

– Vi hade ett fantastiskt fjolår där Inpeoples omsättning summeras till dryga 63 mkr för 2018. Lägg därtill vårt systerbolag Head Consulting så handlar det snarare om 70 mkr inom koncernen. Vi vänder oss till företag som tycker att bra personal är viktigt och i takt med att kunderna i vår region ökar kvalitetskraven så gynnar det Inpeople, vilket vi förstås är glada över, berättar Christoffer Petrén, VD på Inpeople.

Efterfrågan på nischade premiumtjänster inom rekrytering och personaluthyrning har ökat och företaget passerade nyligen 300 anställda, en milstolpe i företagets nioåriga historia.

– Vi är numera en av de större arbetsgivarna i Växjö vilket känns fantastiskt roligt! Eftersom vi jobbat målmedvetet och med väldigt hög kvalitet under alla år så märker vi att många idag betraktar Inpeople som det naturliga alternativet när man funderar på sitt nästa kliv i arbetslivet, berättar Josefin Gustavsson, personalchef på Inpeople.

Inpeople är noga med att bygga upp starka relationer med sin personal och sina samarbetspartners för att på så sätt kunna leverera bra och trygga resultat. En strategi som visat sig ligga helt rätt i tiden då kunderna allt oftare efterfrågar kunnig personal, stark lokal förankring och stort engagemang.

– Vårt koncept är enkelt och det fungerar bra. Vi arbetar bara med hög kvalitet och är experter på skräddarsydda och innovativa personallösningar som verkligen löser kundens behov. Vårt fokus är att alla inblandade parter ska vara vinnare i ett samarbete med oss; kunderna, konsulterna, kandidaterna och vi själva. På detta sätt bygger vi långsiktiga relationer, vilket borgat för god tillväxt under senare år, berättar Niklas Jullesson, Affärsutvecklingschef på Inpeople.

Nytt för 2018 var också etableringen av ett kontor i Kristianstad. En lyckad etablering som bidragit en del till omsättningsrekordet:

– Vi har länge uppmärksammat att näringslivet i Kristianstadsregionen är på tå och går starkt. Regionen har flera likheter med Växjö och då tänker jag främst på nybyggaranda, entreprenörskap och sammanhållning. Vi tar nu ett lyckat exempel från Växjö och försöker applicera på nya orter. Hittills har gensvaret varit över all förväntan, berättar Niklas Jullesson.