Nya koncernchefen: ”Underskattat att vara snäll”

Som ägare och grundare av bolagen Inpeople och Head Consulting har Andreas Sjöström i tio år varit koncernchef för Ingroup. Nu lämnar Andreas över rollen till Oskar Aspengren, som är ny koncernchef från och med 1 februari.

– Oskar passar väldigt bra i vårt lag. Han har helt rätt profil och kommer in med massor med passion, driv och fart. Han har dessutom varit kund till oss i många år så han känner vårt bolag jättebra. Det ska bli väldigt kul att jobba tillsammans, säger han.

”Toppbetyg från kunderna”
Framöver vill Andreas arbeta med styrelse och olika utvecklingsfrågor till exempel företagets erbjudande, kultur och relationen till kunderna.

– Nöjda kunder har varit vårt främsta mål sedan starten för tio år sedan. I en kundundersökning som gjordes av Svenskt Kvalitetsindex i slutet av 2019 fick vi toppbetyg. Det kändes såklart jätteroligt – roligare både än att bli Gasellföretag, som vi blev 2016, eller när vi slagit tillväxtrekord. Vi arbetar varje dag för att bli världens bästa bolag och för att nå dit måste vi tillföra värde till våra kunder varje dag.

Har själv varit kund hos Ingroup
Valet av ny koncernchef föll alltså på Oskar Aspengren, som närmast kommer från en roll som platschef på Atea Sverige.

– Jag har arbetat på Atea i 15 år och brukar skoja om att jag haft världens längsta traineetjänst i och med att jag jobbat i flera roller på bolaget. Jag började på bolagets backoffice, efter det jobbade jag bland annat som projektledare, chef för kundtjänst, affärsområdesansvarig, försäljningschef och nu de senaste åren som platschef, säger han.

På Atea Sverige hade Oskar en unik möjlighet att studera hur vi på Ingroup arbetar tillsammans med kunderna då Atea anlitade företaget för flera olika HR-tjänster.

– Jag var kund hos Inpeople och Head Consulting i nästan tio år och har imponerats av både erbjudandet och av bolagets utveckling. Framför allt känner jag att företagets kultur och värderingar stämmer helt överens med mina egna. Det är jätteviktigt, jag vill jobba för en arbetsgivare där jag kan vara stolt över mitt jobb, säger han.

Vad gillar du mer med Ingroup?
– Jag gillar att det är ett värdestyrt bolag som hela tiden jobbar för att leverera kvalitet. I vår bransch är det allt. Våra kunder väljer oss för att vi är schyssta, pålitliga och lätta att jobba tillsammans med. Genom att ha nöjda kunder, nöjda medarbetare och tjänster och produkter som är relevanta så gör vi resultat. Det finns en enorm potential i det.

Vad är dina styrkor som ledare?
–  Det borde kanske mina medarbetare svara på. Men jag skulle säga attag är snäll, har mycket empati och är generös med min tid. Att vara snäll är för övrigt en extremt underskattad egenskap som ledare tycker jag. Sedan är jag en tävlingsmänniska som ställer höga krav både på mig själv och på andra. Jag vill göra ett bra jobb.

På vilket sätt vill du utveckla företaget framöver?
– Jag tror till exempel på att ta fram fler skräddarsydda lösningar och hjälpa kunderna att bli ännu bättre inköpare av HR-tjänster. Det är bra för båda parter, säger han och fortsätter:

– Vi vill såklart vara det naturliga valet för våra kunder, men den målsättningen har nog alla bolag i branschen. Sättet vi hanterar våra kundrelationer på är skillnaden. Vi ska fortsätta att utveckla den starka och unika kulturen som finns i företaget och därigenom öka tillväxten. Och vi ska vara det lilla, vänliga, snabbfotade företaget som levererar med kvalitet oavsett hur mycket vi växer.


Fakta:
Namn: Oskar Aspengren, 40 år
Jobbat tidigare: Kommer närmast från en roll som platschef på Atea Sverige.
Bor: I Växjö, med fru och två barn
Övrigt: Är engagerad i flera CSR-projekt, exempelvis nattfotbollen som Atea är med och anordnar tillsammans med Östers IF. ”Det är ett fantastiskt initiativ, jag brinner verkligen för integration”, säger han.