Succéstart för Inpeople i Kristianstad

Nyetablerade Inpeople överträffar alla förväntningar. Succén fortsätter och bolaget kommer behöva nyanställa ytterligare 25 personer i början av nästa år.

Inpeople har redan från start fått ett positivt mottagande från näringslivet i regionen. Att etablera nya kontakter i staden har fungerat mycket bra och många är positiva till det nya tillskottet på marknaden.

– Vi är glada över att ha fått ett så positivt gensvar från regionens näringsliv och redan nu under hösten har vi kunnat starta upp samarbeten hos flera nya kunder, berättar Niklas Jullesson, Affärsutvecklingschef.

60 anställda

I dagsläget har företaget ett tiotal kunder från flera olika branscher, såväl tjänstemän som yrkesarbetare. Under hösten har man anställt över 60 personer och anställningstakten väntas öka inför nästa år.

– Vi har redan nu flertalet förfrågningar inför 2019 och det dyker hela tiden upp nya företag som är intresserade av vårt koncept. Det är jätteroligt att se att intresset för oss sprider sig, säger Daniel Golrup, regionchef.

–Vår egen bedömning när vi startade var att vi skulle ha ett 40-tal anställda vid årsskiftet. Nu kan vi skämtsamt konstatera att vi missar den målsättningen fullständigt, fyller Niklas Jullesson i.

Flygande start

Företagets strategi, att vara sydostregionens ledande personaluthyrningsföretag inom premiumsegmentet, har arbetats fram under flera år. Tidigt syntes det att Kristianstad var en intressant etableringsort, tack vare sitt dynamiska näringsliv och sin smarta geografiska position. Att satsningen i Kristianstad skulle fungera bra var väntat men att det skulle få en sådan flygande start fanns inte i tankarna.

– Kunderna uppskattar verkligen vårt koncept som bygger på lokalt engagemang och skräddarsydda personallösningar. Det känns kul att vi har fått en sådan bra start, vi är ödmjuka inför det och det ger oss alla möjligheter att försätta utvecklas framåt, säger företagets vd Christoffer Petrén.